SIP TECHNOLÓGIA

A jövő technológiáját több 10 éves tapasztalat mellett alkalmazzuk. Energiatakarékos, könnyűszerkezetes technológia.
Bővebben >

ÉMI/NMÉ MINŐSÍTÉS

Ahhoz, hogy a minőség fogható legyen, a gyártás minőségi ellenőrzés mellett folyik.
Bővebben >

GYÁRTÁSI FÁZISOK

SIP elemek gyártásától a SIP ház felépítéséig a legmodernebb technológia mellett.
Bővebben >

MODERN TETŐSZERKEZET

Új vagy felújításra váró tetőszerkezetek költséghatékonyan, bármilyen méretben, 3 nap alatt.
Bővebben >

SIP TECHNOLÓGIA

Ezen eljárással készült lakások olcsóbbak, mint az átlagos téglaházak, a fűtési költségeik is lényegesen alacsonyabbak. Új, környezetbarát és energiatakarékos építési technológiát régóta alkalmazzuk a hazai piacon. Ma már jól ismert, SIP (Structural Insulated Panels System) eljárást a 30-as években dolgozta ki egy amerikai szakember, Frank Lloyd Wright építész, ám csupán a 70-es években kezdték el alkalmazni. Mára az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, a skandináv országokban és Németországban is széles körben használt technológia már hazánkat is meghódította.

THERMOPANEL előregyártott panel (SIPS) felépítése

01

Egy réteg 12 mm-es OSB építőlemez (természetes, kiváló tűzvédelem, páradiffúziós ellenállás, hővezetési tényező)

02

Szerkezeti fenyőfa vázszerkezet beépítése 60 centiméterenként (gerendák és keresztmerevítés)

03

Expandált polisztirol (EPS) speciális hőszigetelő anyag (legkiválóbb fizikai és kémiai tényezőkkel, egészségkárosító anyagot nem tartalmaz)

04

Egy réteg 12 mm-es OSB építőlemez (természetes, kiváló tűzvédelem, páradiffúziós ellenállás, hővezetési tényező)

05

A panelek alkotóelemeit speciális eljárással összeillesztik. Minden gyártási fázis minősített, a falszerkezet minden szabvány értéknek megfelel.

Népszerűség okai

SIP házak előnyei

A SIP-eljárással készült házaknak két nagy előnyük van a téglaépületekkel szemben: mind az építési, mind pedig a fenntartási költségek lényegesen alacsonyabbak. Az OSB-lapokkal kombinált formahabosított anyag kiváló hőszigetelő, az előre gyártott elemek hőátadási együtthatója 0,17 W/mK. A SIP-elemekből készült házak esetén télen fűtés, nyáron pedig légkondicionálás nélkül 1 fokos hőmérséklet-változás átlagosan 5 órára következik be. A SIP-épületek ugyanakkor lényegesen stabilabbak, mint a nálunk is egyre nagyobb számban épülő, ásványi gyapotból és OSB-lapokból összeállított, szendvicsszerkezetű házak.

Költséghatékony

SIP házaink fenntartása

A fő oka ennek az, hogy a fenntartási költségek majdnem 50 százalékkal kisebbek, mint a hagyományos technológiával épült házak esetében. Ez nagyon fontos szempont, figyelembe véve, hogy egy átlagos család jövedelmének jelentős részét a lakás költségei viszik el. Egy számítás szerint míg egy átlagos téglaház éves, négyzetméterre számított fűtési költsége 1800Ft, addig egy SIP-eljárással készült lakásra csupán 950Ft-ot kell költeni. Az alacsony építési költségek szintén a SIP technológia mellett szólnak. Ha az alap ki van öntve, akkor az előre gyártott elemek akár télen, fagypont alatti hőmérsékleten is összeszerelhetők. Alkalmazóinak véleménye szerint a SIP-nek egyetlen hátránya van: egy speciális ÉMI engedélyre van szükség, ilyen házak építését csak a szakképzett, a megfelelő berendezéssel rendelkező vállalkozó végezheti, saját szakállra nem lehet csinálni.

Szeglemezes rácsos tartós tetőszerkezet

ÉMI eNgedély

A szeglemez korszerű tetőszerkezetek fakapcsolati kötőeleme. Két oldalról a fába préselve roncsolásmentes kapcsolatot biztosít a faszerkezetek rúdjai közt. A szeglemezes rácsos tartók alkalmazásával egyszerű és bonyolult tetőidomok egyaránt könnyen elkészíthetők.

A rácsos tartók és keretszerkezetek formája tág határok közt változhat. Közkedvelt családi házaknál, könnyűszerkezetes épületeknél az alacsony hajlásszögű tető, mely szeglemezes kötésű rácsos tartókból épül fel. A szilárd födém elhagyható, a zárófödém a rácsrudak alsó övére szerelt álmennyezet.

Előnyei

 • 30-40% faanyagot spóroló technológia.
 • Bármilyen méretű tartó kialakítható.
 • Lényegesen nagyobb, alátámasztást nem igénylő szabad fesztávot lehet elérni, ami látványos építészeti megoldás.
 • A rácsos tartóknak köszönhetően nem kell szilárd (beton) födémet építeni, ezáltal nem kell közbenső teherhordó falakat sem építeni. Ez az építészek számára kötetlen belső téralakítást engedélyez.
 • A kivitelezés előre tervezhető, ezáltal jóval gyorsabb.
 • ÉMI minősítésének köszönhetően, az esztétikusabb megjelenés mellett minőséget ls biztonságot ad.
 • Szeglemezes tetőszerkezetekkel bármilyen tér, tetősík lefedése megoldható.
 • Napjainkban létező impregnáló-, favédőszerek rovarkár, és gombamentesítő funkcióval rendelkeznek.

Szeglemezes szerkezetek alkalmazási területei

 • Családiház, társasház
 • Ipari és mezőgazdasági csarnok
 • Raktár, műhely épület
 • Iskola, óvoda, tornaterem
 • Áruház, közösségi épület
 • Garázs, tároló, egyéb épület
 • Zsaluzat, födémszerkezet

 

 

Megtetszett a szeglemezes tetőszerkezet ára? Kérjen részletes árajánlatot

Megtetszett a SIP technológia?

Vásároljon SIP szerkezetkész házat egyenesen a gyártótól.