Pályázat indul családi házak energetikai korszerűsítésére

“Hurrá, hurrá, hurrá!!!”  Mondhatnánk ebben a pillanatban, ha a címet elolvassuk, hiszen több milliárd forint értékben családi házak komplex energetikai korszerűsítését lehetővé tevő pályázatcsomagot készít elő a kormány.

Viszont nem lehet elmenni az a tény mellett, hogy az NGM azt nyilatkozta pár nappal ezelőtt, hogy a jelenlegi CSOK-ra pályázó családok bármilyen rossz energetikai paraméterekkel rendelkező családi házak felépítését is engedélyezi. Úgy látszik van itt pénz kiapadhatatlanul, mert majd pályázhatnak a gagyi házakat építő családok energetikai korszerűsítésre hamarosan.

Aki okos döntést hoz, az már az új családi házát most úgy építteti fel, hogy az a 2020-as szabványokat is túlteljesítse, mert ennek hiányában magas rezsiköltségekkel kell a családoknak számolnia, valamint nem elhanyagolható, hogy ha most valaki olyan házat építtet, mely 2020-ban nem fogja teljesíteni az előírásokat, akkor egy elavult házat építtet. Ez olyan, mintha tudatosan egy füstölgő Trabantot vásárolnánk, amiben igazán nincs jó komfortérzetünk, nem is megy jól, nem is biztonságos és tudjuk, hogy nem felel meg a mai kor követelményeinek, de ellenben olcsó!
Ha valaki családi házat szeretne építtetni, akkor tudatosan olyan házat kell megvalósítani, ami a jövőben is értéket tud képviselni és nem egy értéktelen gagyi dolgot kell létrehozni, majd később drága pénzből javítgatni, korszerűsítgetni.

Ne felejtsük el!!! A legolcsóbb energia a fel nem használt energia!