Gyakran Ismételt Kérdések

Mit kell tudni a SIP áruházban való vásárlásról? Ki és hogyan vásárolhat? A legtöbb kérdésre a választ megtalálhatja itt.

Vásárlás

Ki vásárolhat SIP-áruházban?

Áruházunkban bárki vásárolhat. Lehet Ön magánszemély vagy építési vállalkozó.

Milyen SIP építményeket építhetek fel saját magam?

40nm-ig tervezést nem igénylő építmény kialakítását magánszemély is elvégezheti. Nem szükséges kivitelezőt megbíznia. Ebben az esetben is kap teljesítési igazolást üzemünkből. 40 nm feletti építményt szakember igazolásával építhet.

40nm feletti SIP épületek építését ki végezheti?

Bárki elvégezheti, de célszerű kivitelező céget megbízni, hogy az engedélyhez kötött minősítéssel ne legyen probléma.

SIP épület tervezése hogyan zajlik?

Cégünk által vásárolt energiatakarékos SIP házaink tervezését külön költségre mi is elvégezzük, de akár az Ön saját tervezője is elvégezheti. Ezen opcionális szolgáltatást a vásárlás során ki tudja választani! FONTOS! Típusházaink vásárlásánál a tervezés során a telek adottságából adódóan módosulhatnak a nyílászáró méretek, a helyiségek elhelyezkedése. Hiszen minden telek más és más, tehát a tükrözést is számításba kell venni.

Mit jelent az ÉMI/NMÉ engedély, minősítés?

Általunk forgalmazott épületek építésénél a hatóságnál történő engedélyezés során minősítést kér el a tulajdonostól, kivitelezőtől. Ezt a minősítést hívjuk ÉMI engedélynek, minősítésnek. Fontos megjegyezni, hogy 2021-től változik az energetikai besorolása a házaknak, plusz költséggel kell számolni (4 kw-os napelem), ezáltal a házak besorolása AA kategóriájú lesz. ÉMI engedélyről itt olvashat bővebben. (link: technológia>minősítés szekcióhoz)

Szállítás

Milyen szállítási módok vannak SIP-áruházunkban?

Vásárlás során Ön választhatja az üzemünkben való átvételt illetve kérheti a kiszállítást is.

Mennyibe kerül a kiszállítás?

Bács-Kiskun megyében a kiszállítás ingyenes. Bács-Kiskun megye határos megyéibe (Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Fejér, Tolna, Baranya) nettó 250.000,-Ft a kiszállítás díja. Távolabbi megyékbe (Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Komárom-Esztergom, Veszprém, Somogy) nettó 500.000,-Ft a kiszállítás díja. Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplém és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére a kiszállítási díj nettó 700.000,-Ft.

Mivel történik a kiszállítás?

A kiszállítás darus tehergépkocsikkal történik. A SIP elemek kiszállítására szolgáló gépjárművek az összeszereléshez is alkalmasak.

Összeszerelés

Ki szerelheti össze a SIP-termékeinket?

SIP épületek és szeglemezes tetőszerkezetek összeszerelését engedéllyel rendelkező kivitelező cég végezheti. Cégünk, szerződött partnereink és az Ön kivitelező cége is elvégezheti. Amennyiben Ön saját kivitelező céget bíz meg, ebben az esetben a cégünk által heti 1 műszaki ellenőrzés történik, melynek árát a vételi ár tartalmazza.

Mivel történik az összeszerelés?

Helyszínen történő összeszerelés során munkatársaink daruskocsival a kátrányozott szerelőbetonra összecsavarozzák, alapcsavarral összeillesztik a SIP elemeket, majd a szeglemezes tetőszerkezetet.

Fizetésről

Milyen fizetési módok vannak a SIP-áruházukban?

Készpénzzel vagy közvetlen banki átutalás során tudja az áru értékét kiegyenlíteni.

Hogyan kell fizetnem?

A fizetés egy kényelmi, fázisokra bontott, követhető konstrukciót takar. Otthonának megrendelése részfizetéssel történik. Az első részlet a teljes összeg 25%-a. A rendszer a gyártás megindításának egyidejével – mely a tervezés idejétől függ, átlagosan 1-2 hónap – a vásárló részére üzenetet küld a következő részlet befizetéséről, mely 50%-a a teljes összegnek. A további 25%-os részlet összegét a kiszállítást vagy az összeszerelést követően kell vásárlónknak kiegyenlíteni.

Garancia

Mennyi garancia van a SIP termékekre, szeglemezes tetőszerkezetre?

A garancia a szerkezeti állóképességre normál körülmények között nincs időponthoz kötve.